Pieczywo bezglutenowe

Aktywne filtry

Doskonałe pieczywo bezglutenowe w Twoim zasięgu

Jeszcze do niedawna trudne do zdobycia, obecnie jest w Twoim zasięgu - pieczywo bezglutenowe stanowi ważną część naszego asortymentu i główny składnik diety coraz większej liczby osób. Jest bowiem bezpieczne w przypadku nietolerancji glutenu i mimo ograniczeń, pozwala cieszyć się swobodą w przygotowywaniu posiłków. Pieczywo bezglutenowe jest dostępne w wielu wariantach, a różnorodność produktów zaspokaja wiele gustów. Zostań w tej kategorii i wybieraj spośród propozycji najlepszych producentów pieczywa bezglutenowego, takich jak Incola, Bezgluten i Schar.

Chleb bezglutenowy w wielu smakach. Pozwól sobie na eksperymenty

Mimo nietolerancji glutenu nie musisz rezygnować z pieczywa. Klasyczne bochenki zastąp chlebem bez glutenu i ciesz się ogromną różnorodnością smaków. W asortymencie, który zgromadziliśmy w tej kategorii regularnie pojawia się świeże pieczywo bezglutenowe Incola z dodatkami, które mają wpływ na smak przygotowywanych posiłków (np. z maczkiem lub ziarnami), chleb bez glutenu o klasycznym, delikatesowym smaku i wiele innych. Obserwuj propozycje najlepszych producentów i ciesz się możliwością stałego eksperymentowania w kuchni. 

Pieczywo bezglutenowe w różnych wariantach. Jedz tak, jak lubisz

Popularni producenci pieczywa bezglutenowego, np. Schar, Incola i Bezgluten wychodzą naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom osób zmagających się z nietolerancją glutenu, my natomiast bacznie obserwujemy pojawiające się na rynku nowości. Dzięki nieustannemu zaangażowaniu w budowanie i uzupełnianie asortymentu, w tej kategorii możesz znaleźć nie tylko klasyczne bochenki bez glutenu, ale także smaczne bułki bezglutenowe. Co więcej, proponowane pieczywo może zawierać dodatki z grupy superfoods, czyli takie, które charakteryzują się wysokimi wartościami odżywczymi i silnym działaniem antyoksydacyjnym. Ich obecność w składzie chleba bez glutenu, bułek bezglutenowych lub innych produktów jest nieoceniona. Organizm osób zmagających się z nietolerancją glutenu wykazuje bowiem wyższe zapotrzebowanie na różne mikroskładniki, np. kwas foliowy, witaminy A i E, cynk i żelazo.