search

Piernik bezglutenowy koncentrat ciasta w proszku 300g Celiko

6,99 zł
Brutto Zamów do 11:30, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj!

Koncentrat ciasta do wypieku piernika i innych ciast bezglutenowych. Można z niego upiec ciasto marchewkowe i ciasto z jabłkami i orzechami.

Koszt dostawy:

Dostawa już od 9,99 zł!

Darmowa dostawa Paczkomatem InPost od 119 zł!

Więcej szczegółów na stronie : Dostawa

Ilość

 

Kup do 11:30, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj!

 

Możliwość zwrotu zakupów w 30 dni!

Piernik - ciasto w proszku, do pieczenia 300g - Celiko

Produkt bezglutenowy

Skład: cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, kuma ksantanowa: substancja zagęszczająca. Może zawierać: mleko, soję i ich pochodne.

Składniki potrzebne do ciasta:

  • 300g koncentratu ciasta piernikowego
  • 130ml oleju
  • 150ml mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika

Wykonanie ciasta:

Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodaj jajka, mleko i olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3min. Masę wylać do foremki (keksówki) 11 x 25 cm. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut (do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić na kratce. Ostudzony piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi oraz polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

Wartość odżywcza / energetyczna w 100g produktu:

  • 1540 kJ / 363 kcal
  • tłuszcz: 0,5g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
  • węglowodany: 85,6g
  • w tym cukry: 33,1g
  • błonnik: 1,2g
  • białko: 3,1g
  • sól: 1,1g
CEL-10