

Bezglutenowa mieszanka do wypieku domowej pizzy 500g
Dostawa już od 9,99 zł!
Darmowa dostawa Paczkomatem InPost od 119 zł!
Więcej szczegółów na stronie : Dostawa
Kup do 11:30, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj!
Możliwość zwrotu zakupów w 30 dni!
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, glukoza, cukier, sól, substancja zagęszczająca: guma guar , E 464; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: E 575.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 1480kj/ 353kcal
tłuszcz: 0,2g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
węglowodany: 85g
- w tym cukry: 7,8g
błonnik: 1,6g
białko: 0,86g
sól: 1,9g
Przygotuj: 330ml letniej wody, 20g drożdży lub 7g drożdży instant, , 2 łyżki oleju lub oliwy.
Drożdże rozpuść w wodzie, dodaj olej oraz mieszankę Pizza Mix, pozostawiając w opakowaniu około 2 łyżki mąki.
Wszystko wymieszaj mikserem, do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną pergaminem, lekko oprósz pozostałą mąką, nadaj kształt pizzy.
Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 min.
Piekarnik nagrzej do 220 stopni. Na wyrośnięte ciasto nałóż dodatki według uznania. Piecz pizzę około 15-20 min. na środkowym poziomie.
Waga: 500g
Zobacz także