

Mąka bezglutenowa uniwersalna 1kg. Idealna do domowych wypieków takich jak ciastka, drożdżówki, spody do pizzy czy bułki i chleb bezglutenowy.
Darmowa dostawa Paczkomatem InPost od 79 zł!
Paczkomat InPost: 8,99 zł
Kurier DPD: 13,99 zł
Kurier DPD pobranie: 15,99 zł
Za zakupy możesz zapłacić poprzez BlueMedia, PayPal, zwykłym przelewem lub przy odbiorze
Zamówienia wysyłamy maksymalnie w 48 godzin, ale zazwyczaj jest to krótszy czas.
Możliwość zwrotu zakupów w 14 dni!
Idealny do domowych wypieków - ja używam go zarówno do pieczenia ciasteczek i ciast kruchych, drożdżowych, ucieranych i biszkoptów oraz jako dodatek do pizzy, chlebów i bułek. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do domowych makaronów i klusek.
Skład: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.
Mąkę wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wyspać cukier, drożdże, wlać wodę oraz olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i odstawić na 30 min w temperaturze pokojowej. Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć formę do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 min. Podczas pieczenia nie otwierać piekarnika. Kiedy chleb będzie gotowy, wyjąć go z foremki i zostawić do ostudzenia. Sugerowany rozmira foremki 27cmx12cm. Zaleca się pieczenie bez funkcji termoobiegu.
Masa: 1000g (1kg)
Zobacz także