search

Mąka bezglutenowa uniwersalna 1kg

15,65 zł
Brutto Wysyłka w 48 godziny!

Mąka bezglutenowa uniwersalna 1kg. Idealna do domowych wypieków takich jak ciastka, drożdżówki, spody do pizzy czy bułki i chleb bezglutenowy.

Koszt dostaway:

Darmowa dostawa Paczkomatem InPost od 119 zł!

Paczkomat InPost: 11,99 zł

Poczta Polska - Pocztex48: od 12,99 zł

Poczta Polska - Pocztex48 pobranie: od 13,49 zł

Kurier DPD: 13,99 zł

Kurier DPD pobranie: 15,99 zł

Ilość

  Bezpieczeństwo zakupów gwarantowane przez płatności elektroniczne

Za zakupy możesz zapłacić poprzez BlueMedia, PayPal, zwykłym przelewem lub przy odbiorze

  Przesyłki wysyłamy w 48 godziny

Zamówienia wysyłamy maksymalnie w 48 godzin, ale zazwyczaj jest to krótszy czas.

 

Możliwość zwrotu zakupów w 14 dni!

Mąka bezglutenowa uniwersalna 1kg

Produkt bezglutenowy, nie zawiera jaj ani mleka

Idealny do domowych wypieków - ja używam go zarówno do pieczenia ciasteczek i ciast kruchych, drożdżowych, ucieranych i biszkoptów oraz jako dodatek do pizzy, chlebów i bułek. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do domowych makaronów i klusek.

Skład: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • kJ: 1484,98
  • kcal: 354,92
  • białko: 0,58g
  • węglowodany: 85,90g
  • tłuszcz: 1g

Przepis na domowy chleb

Składniki:

  • 500g Ekstra uniwersalnego koncentratu mąki bezglutenowej
  • 1/2 łyżeczki soli (ok.5g)
  • 1/2 łyżeczki cukru (ok. 8g)
  • 7g drożdży w proszku
  • 450 ml ciepłej wody
  • 3 łyżki oleju (ok.20g)

Mąkę wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wyspać cukier, drożdże, wlać wodę oraz olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i odstawić na 30 min w temperaturze pokojowej. Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć formę do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 min. Podczas pieczenia nie otwierać piekarnika. Kiedy chleb będzie gotowy, wyjąć go z foremki i zostawić do ostudzenia. Sugerowany rozmira foremki 27cmx12cm. Zaleca się pieczenie bez funkcji termoobiegu.

Masa: 1000g (1kg)

BZG-002

Opis

Produkt nie zawiera:
glutenu
jajek
mleka
Dla wegan

Komentarze

Napisz swoją opinię

Mąka bezglutenowa uniwersalna 1kg

Mąka bezglutenowa uniwersalna 1kg. Idealna do domowych wypieków takich jak ciastka, drożdżówki, spody do pizzy czy bułki i chleb bezglutenowy.

Napisz swoją opinię

Zobacz także