- Nowy

Mąka bezglutenowa naleśnikowo - makaronowo- pierogowa 500g. Idealnie nadaje się do robienia naleśników, makaronów i pierogów bezglutenowych.
Dostawa już od 9,99 zł!
Darmowa dostawa Paczkomatem InPost od 119 zł!
Więcej szczegółów na stronie : Dostawa
Kup do 11:30, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj!
Możliwość zwrotu zakupów w 30 dni!
Idealne nie tylko do naleśników, makaronów i pierogów, ja również używam ją do wszelkich słodkich wypieków oraz jako zagęstnik do sosów.
Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.
Zamiennik jaj zmiksować z 80g wody. Do mąki dodać 2 jajka lub zmiksowany zamiennik. Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolite ciasto. Rozwałkować i wycinać koła, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i skleić (docisnąć) brzegi pieroga. Wrzucać na wrzącą, lekko osoloną wodę, gotować ok. 10 min. na małym ogniu.
Masa: 500g
Zobacz także