- Nowy

Mąka bezglutenowa uniwersalna 1kg. Idealna do domowych wypieków takich jak ciastka, drożdżówki, spody do pizzy czy bułki i chleb bezglutenowy.
Dostawa już od 9,99 zł!
Darmowa dostawa Paczkomatem InPost od 119 zł!
Więcej szczegółów na stronie : Dostawa
Kup do 11:30, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj!
Możliwość zwrotu zakupów w 30 dni!
Idealny do domowych wypieków - ja używam go zarówno do pieczenia ciasteczek i ciast kruchych, drożdżowych, ucieranych i biszkoptów oraz jako dodatek do pizzy, chlebów i bułek. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do domowych makaronów i klusek.
Skład: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.
Mąkę wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wyspać cukier, drożdże, wlać wodę oraz olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i odstawić na 30 min w temperaturze pokojowej. Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć formę do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 min. Podczas pieczenia nie otwierać piekarnika. Kiedy chleb będzie gotowy, wyjąć go z foremki i zostawić do ostudzenia. Sugerowany rozmira foremki 27cmx12cm. Zaleca się pieczenie bez funkcji termoobiegu.
Masa: 1000g (1kg)
Zobacz także