• Nowy
search

Schar Mix C - Mąka bezglutenowa do wypieku ciast 1kg

15,86 zł
Zamów do 11:30, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj!

Schar Mix C (Mix Patisserie) mąka bezglutenowa do wypieku ciast 1kg. Produkt bezglutenowy przygotowany ze składników nie zawierających glutenu i pszenicy.

Koszt dostawy:

Dostawa już od 9,99 zł!

Darmowa dostawa Paczkomatem InPost od 119 zł!

Więcej szczegółów na stronie : Dostawa

Ilość

 

Kup do 11:30, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj!

 

Możliwość zwrotu zakupów w 30 dni!

Mix C- Mix Patisserie- mieszanka do wypieku ciast 1kg

Produkt bezglutenowy przygotowany ze składników nie zawierających glutenu i pszenicy

Skład: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z soczewicy, skrobia modyfikowana z tapioki, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego. Może zawierać soję. Bez laktozy.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • kJ: 1474
  • kcal: 347
  • tłuszcz: 0,2g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
  • węglowodany: 82g
  • w tym cukry: 0,2g
  • błonnik: 2,5g
  • białko: 3,6g
  • sól: 0,01g

Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.

Składniki:

  • 220g przesianej mąki Schar Mix C
  • 200g cukru
  • 125g masła lub margaryny
  • 4 jajka
  • 10g proszku do pieczenia
  • 125ml mleka

Przygotowanie: Masło rozetrze, dodać połowę cukru i wyrabiać przez ok. 2 minuty na jednolitą masę. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i mleko, dobrze wymieszać. Białko z drugą połową cukru ubić na sztywną pianę. Masę wylać do nasmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy. Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 50 min. w 180n stopniach. Zgodnie z upodobaniami przybrać kremem waniliowym, marmoladą lub świeżymi owocami. W przypadku babki czekoladowej do ciasta dodać 2 łyżki niesłodzonego kakao.

Produkt bezglutenowy zalecany w dietach wykluczających gluten, przygotowany ze składników nie zawierających glutenu i pszenicy. Przechowywać w suchym i chłodny miejscu.

Masa: 1000g (1kg)

SCH-004

Opis

Produkt nie zawiera:
glutenu
jajek
konserwantów
laktozy
mleka
oleju palmowego
skrobi pszennej

Zobacz także