Mąka bezglutenowa naleśnikowo pierogowo makaronowa 500g

7,68 zł
Wysyłka w 48 godziny!

Mąka bezglutenowa naleśnikowo - makaronowo- pierogowa 500g. Idealnie nadaje się do robienia naleśników, makaronów i pierogów bezglutenowych.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

  • Bezpieczeństwo zakupów gwarantowane przez płatności elektroniczne Bezpieczeństwo zakupów gwarantowane przez płatności elektroniczne
  • Przesyłki wysyłamy w 24 godziny Przesyłki wysyłamy w 24 godziny
  • Możliwość zwrotu zakupów w 14 dni! Możliwość zwrotu zakupów w 14 dni!

Mąka bezglutenowa naleśnikowo - makaronowo - pierogowa 500g

Produkt bezglutenowy, nie zawiera jaj ani mleka

Idealne nie tylko do naleśników, makaronów i pierogów, ja również używam ją do wszelkich słodkich wypieków oraz jako zagęstnik do sosów.

Skład:  skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • kJ: 1386
  • kcal: 331,4
  • białko: 0,14g
  • węglowodany: 82,25g
  • tłuszcz: 0,2 g

Przepis na domowe pierogi

Składniki:

  • 500g mąki pierogowo-naleśnikowo-makaronowej
  • 2 jajka lub 20g zamiennika jaj niskobiałkowego PKU
  • 80g wody (gdy używamy zamiennika jaj)
  • 5g soli
  • 10g cukru
  • 30g oleju
  • 300ml letniej wody

Zamiennik jaj zmiksować z 80g wody. Do mąki dodać 2 jajka lub zmiksowany zamiennik. Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolite ciasto. Rozwałkować i wycinać koła, nałożyć farsz,  kółka złożyć na pół i skleić (docisnąć) brzegi pieroga. Wrzucać na wrzącą, lekko osoloną wodę, gotować ok. 10 min. na małym ogniu.

Masa: 500g

Bezgluten

Komentarze

Napisz swoją opinię

Mąka bezglutenowa naleśnikowo pierogowo makaronowa 500g

Mąka bezglutenowa naleśnikowo - makaronowo- pierogowa 500g. Idealnie nadaje się do robienia naleśników, makaronów i pierogów bezglutenowych.

Napisz swoją opinię